Welkom

Op naar de Gemeenteraadsverkiezingen
2022 in Harderwijk!

Tsja, dat was wat!

Kiezen voor een nieuwe 2e Kamer, zo’n uitslag en vervolgens volop in de problemen rondom eerlijkheid, transparantie, wantrouwen en dikke verliezers die mogelijk toch gaan meeregeren. Vervolgens stuiteren ook nog wat kamerleden over hun eigen partij of partijprogramma en scheiden zich af. 
Omdat je in Nederland weliswaar op een partij stemt (tenminste, dat denk je, maar je kruist wel degelijk een hokje van een persoon aan), worden de zetels ook toegewezen aan personen. Dus om die reden kan niet zonder slag of stoot een “uittreder” zijn zetel afhandig worden gemaakt. Zou een mooie wetswijziging zijn, want als het zo door gaat, gaan we ooit nog méér dan 20 partijen in de Kamer terugvinden. Ook heeft niet een persoon, maar een partij een programma, dus ergens mis ik logica. Bovendien zou het eenvoudiger zijn om bij kabinetsformaties (maar vooral tijdens de lopende periode) een gevormde meerderheid te behouden wanneer ‘afvalligen’ hun zetel teruggeven aan de partij waar ze onderdeel van uitmaakten. De huidige 18 (!) partijen is eigenlijk al ridiculeus en maar deels de wens van de stemmers.

Overzicht?
Ik heb het TK21-deel van de website nog even online gehouden met het idee dat er plotseling tóch nieuwe verkiezingen zouden volgen, maar dat lijkt nu niet meer zo opportuun.

Procedureel:
De menukeuze Updates/Nieuws is toegevoegd om snel te zien wat er gewijzigd is sinds je vorige bezoek. Hoef je wéér niet te zoeken…..

Heb je vragen of toevoegingen voor de website ?
Meld deze via dit emailadres